maandag 3 februari 2014

NASA brengt asteroïden in kaart

Als je een film als "Armageddon" hebt gezien, dan weet u dat asteroïden een potentieel gevaarte kunnen zijn voor de Aarde. Enkele asteroïden kunnen onze planeet in gevaar brengen ... tenminste diegene die we weten en gevonden hebben. NASA heeft alle gevonden asteroïden in kaart gebracht.

Bekende asteroïden in kaart met hun baan

Bovenstaande kaart werd gemaakt op 2 augustus 2013. De kaart toont de paden van meer dan 1400 asteroïden die rond de Aarde vliegen. Gelukkig vormen deze asteroïden geen bedreiging voor de Aarde in de komende 100 jaar.

Ze worden wel als gevaarlijk beschouwd, omdat ze vrij groot zijn (140 meter in diameter) en ze dichtbij de baan rond de Aarde draaien.

Bekende asteroïden die een mogelijk gevaarte zijn voor de Aarde

Door het blijven observeren en volgen van asteroïden kunnen NASA hun banen verfijnen en nauwkeuriger voorspellen of een impact in toekomst mogelijk is.

NASA-wetenschappers en astronomen over de hele wereld zijn voortdurend op zoek naar asteroïden die een bedreiging kunnen vormen voor de Aarde. NASA heeft gezegd dat ongeveer 95% van de grootste asteroïden die de Aarde in gevaar kunnen brengen, ruimterotsen zijn van ten minste 1 km.

U hoeft zich nog geen zorgen te maken voor een mogelijke botsing, aldus NASA.

Meer weer op http://meteozuidwest.weebly.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten