maandag 27 oktober 2014

6 dagen duisternis in december? Complete nonsens!

Op internet gaat een boodschap de wereld rond dat we in december ons mogen verwachten aan 3 tot 6 dagen duisternis. En wel vanaf 16 december tot 22 december. Het wordt ook bevestigd door NASA.We plaatsen hieronder even het artikel.

NASA heeft bevestigd dat de Aarde 6 dagen van bijna volledige duisternis zal ervaren en dat zal gebeuren vanaf dinsdag 16 december tot maandag 22 december. De wereld zal gedurende deze drie dagen verstoken blijven van zonlicht als gevolg van een zonnestorm, die zal leiden tot stof en ruimteschroot dat te talrijk is geworden en daardoor 90% van het zonlicht blokkeren.

Het hoofd van de NASA Charles Bolden, die deze aankondiging maakte en hij vroeg iedereen om kalm te blijven. Dit zal het product zijn van een zonnestorm, de grootste in de afgelopen 250 jaar gedurende een totaal van 216 uur.

Ondanks de zes dagen van de duisternis die gaan komen, zeggen ambtenaren dat de aarde geen grote problemen zal ondervinden, want zes dagen van duisternis is bij lange na niet genoeg om grote schade aan iets veroorzaken. “We zullen alleen moeten vertrouwen op kunstlicht voor de zes dagen, dat is geen enkel probleem”, zegt NASA-wetenschapper Earl Godoy.


Wij kunnen u bevestigen dat dit complete nonsens zijn. Zonnestormen zijn moeilijk tot onmogelijk te voorspellen. En al zeker niet op maanden vooraf. De boodschap werd ondertussen al meer dan 10.000 keer gedeeld op sociale netwerksites.6 opmerkingen: