zaterdag 8 februari 2014

De bliksem geflitst: 10 spectaculaire inslagen op beroemde locaties

Het is een kwestie van de juiste plaats en het juiste moment, maar af en toe slagen fotografen erin om blikseminslagen op magistrale wijze vast te leggen op de gevoelige plaat. Als de plek van de inslag zelf enige allure heeft, is het resultaat vaak dubbel zo indrukwekkend. Dat bewijzen deze 10 magistrale beelden.

In juni vorig jaar sloeg de bliksem, tijdens een gigantische storm, in op de Willis-toren (de vroegere Sears-toren) in Chicago. Dat leverde dit apocalyptische beeld op.

Veertig jaar was het dat fotograaf Jay Fine gewacht had om dit perfecte kiekje te maken van de bliksem die inslaat op het Vrijheidsbeeld in New York. In september 2010 was het zover. Fine zat de hele nacht klaar om uiteindelijk dit prachtbeeld te kunnen maken

De bliksem slaat wel vaker in op het Cristo Redentor-beeld boven Rio de Janeiro. Maar in januari raakte daarbij een vinger van het standbeeld ernstig beschadigd.

Bij een onweer op 11 september 2011 - toevallig exact 10 jaar na 9/11 - sloeg de bliksem in achter de casino's van Luxor en Excalibur op de strip van Las Vegas

                              De blikseminslag op de CN Tower in Toronto leverde één van de mooiste bliksembeelden van 2011 op.

Een prachtige, haast onaardse bliksemfoto van Mario Tama vanop het Copacabana-strand in Rio.

De Sydney Tower zal het geweten hebben: een mooie amateurfoto uit Australië.

Het is geen rechstreekse inslag op het Parthenon in Athene, maar de foto (uit 2006) is daardoor niet minder mooi. Alsof de bliksem de tempel inkadert.
 
Ook in 1902 slaagden fotografen erin de bliksem mooi op de gevoelige plaat vast te leggen, zo bewijst deze historische foto uit Parijs.

Op 11 februari vorig jaar, de dag dat paus Benedictus XVI zijn ontslag aankondigde, werd het Vaticaan niet één maar twee keer getroffen door de bliksem. Benieuwd of de paus toen even getwijfeld heeft.
Meer weer vindt u op http://meteozuidwest.weebly.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten