dinsdag 15 juli 2014

Zomerinval eindigt dit weekend met (lokaal hevig) onweer

De eerste helft van juli verliep allesbehalve zomers. Veel regen, weinig zon en soms nog eens veel wind. Op sommige plaatsen viel er al meer regen dan dat er normaal in een hele maand valt. Maar de weergoden gaan het de volgende dagen goed maken, zelfs iets te goed. Een overzicht:


Donderdag 17 juli 2014

Donderdag gaan de maxima op de meeste plaatsen boven 25°C uitkomen. Het is zelfs niet onmogelijk dat lokaal al een 30°C mogelijk is. We krijgen veel zon met hier en daar een onschuldige stapelwolk.
De kans op onweer is dan nog zo goed als onbestaande.Vrijdag 18 juli 2014

Vrijdag halen we al op meerdere plaatsen de grens met 30°C. We starten met veel zon. In de loop van de ontstaan er stapelwolken. Het is niet onmogelijk dat vanuit het zuidwesten een lokaal warmte-onweer tot ontwikkeling komt. Bij zo'n warmte-onweer moet men rekening houden dat er veel regen op korte tijd, hagel en felle rukwinden. Ook 's nachts blijft die kans aanwezig. Het wordt trouwens een zwoele nacht (22°C).
Zaterdag 19 juli 2014

Zaterdag wordt een dag om goed in de gaten te houden. We starten wel nog zonnig en de maxima schieten de lucht in richting 30°C en meer. Maar vanaf de Franse grens zullen in de avond onweders tot ontwikkeling komen die een einde zullen maken aan de tropische hitte.
Mogelijk krijgen we een LEVEL 2 of 3 van Estofex. Met andere woorden is het dus niet uit te sluiten dat er lokaal terug schade zal zijn.
Zondag 20 juli 2014

Ook tijdens de nacht van zaterdag op zondag en zondag overdag zijn we nog niet verlost van het onweerachtige. De maxima zullen al wat verdraaglijker zijn. We krijgen nog temperaturen rond 25°C waarmee we eigenlijk nog goed scoren. Maar zoals gezegd kunnen er over de hele dag nog (onweers)buien vallen.Tomorrowland

Ook de festivalgangers voor Tomorrowland zullen de weerberichten goed moeten opvolgen. Vooral zaterdagavond en (de nacht van zaterdag op) zondag is de kans op onweer het grootst. Of het effectief gaat onweren boven het festivalterrein is nu nog niet te zeggen. We raden wel aan om tijdig naar radarbeelden te kijken en onze updates via Facebook/Twitter te volgen. Er zal ook een LIVEstream ter beschikking zijn op onze website met de laatste updates.

Opletten bij warme/tropische temperaturen

Bij warm/tropsich weer zitten er altijd enkele gevaren verscholen. Hier enkele tips:
1. Drink tijdig een glas water
2. Doe geen al te zware inspanningen (tussen 12 en 18 uur)
3. Smeren tegen verbranding (UV-index 6-7)
4. Vooral kinderen beschermen tegen de zon
5. Zoek tijdig een plekje in de schaduw
6. Laat geen dieren/kinderen achter in de auto

Meer weer op http://meteozuidwest.weebly.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten