dinsdag 16 september 2014

VIDEO ~ Jill Peeters voorspelt het weer voor 2050

We worden dagelijks geconfronteerd met de 'Opwarming van de Aarde'. Een probleem dat al een hele tijd aan de gang is en dat voor onze toekomst niet veel goeds in petto heeft.

Gevolgen
We kunnen allemaal wel enkele gevolgen opnoemen waarmee we binnenkort te maken zullen hebben. Bvb. stijging van het zeepeil, meer/krachtigere stormen, meer regen, minder sneeuw, ...
Op onderstaande afbeeldingen geven wij u een idee als het zeepeil met 1 meter zou stijgen. Hoe ziet de Benelux er dan nog uit? (blauw = water)

Het gevolg als het zeepeil met 1 meter stijgt.


Oplossing
We kunnen de 'Opwarming van de Aarde' nog gedeeltelijk tegenhouden als we nu iets doen. Als we niets doen stijgt de temperatuur, volgens het klimaatpanel van de VN, tegen 2100 met 3 tot 5°C. Als we nu ingrijpen kunnen we het beperken tot 2°C en dat is een heel groot verschil.

Klimaattop VN
Op zondag 21 september wordt een historische klimaatmars gehouden in o.a. New York, Amsterdam, Berlijn, Parijs en Londen.
Op dinsdag 23 september start de klimaattop in New York op initiatief van de VN-Secretaris-Generaal Ban Ki-moon. Hij wil er de wereldleiders overtuigen om actie te ondernemen tegen de klimaatcrisis.
De klimaattop in New York valt buiten het normale patroon van de jaarlijkse klimaattoppen in het kader van het VN-klimaatraamakkoord (UNFCCC), zoals eerdere bijeenkomsten in Poznan of Kopenhagen. Die bijeenkomsten worden doorgaans geleid door delegaties en onderhandelaars, terwijl Ban in New York rechtstreeks met de staatshoofden wil praten.Ook Jill Peeters is aanwezig
Ook VTM-weervrouw Jill Peeters zal op 21 september mee betogen met meer dan 500.000 anderen door de straten van Manhattan. Het wordt de grootste klimaatmars ooit. En op 23 september zal ze de speech van Ban Ki-moon bijwonen.WMO vraagt aandacht a.d.h.v. futuristische weerberichten
Vele landen doen mee aan de klimaattop. De WMO (Wereld Meteorologische Organisatie) vraagt aandacht voor de klimaatsverandering a.d.h.v. futuristische weerberichten. Een 10-tal landen hebben hun inzending al gedaan. België kwam vandaag (16 september) aan de beurt. Jill Peeters presenteert het weerbericht zoals het er in 2050 zou kunnen uitzien. Natte en zachte kerstdagen, maartse buien in putje winter, ...
Jill Peeters wil op die manier niemand bang maken, maar de mensen wakker schudden over de klimaatsverandering en de gevolgen.

Bekijk hier het (fictieve) weerbericht van 24 december 2050.


Meer weer op http://meteozuidwest.weebly.com/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten