maandag 12 mei 2014

Eerste Nederlandse Stormchase Conferentie was een succes!

Op zondag 11 mei 2014 werd er voor de eerste keer op de Jaarbeurs in Utrecht (Nederland) een Stormchase Conferentie gehouden. Heel wat stormchasers uit de Benelux kwamen die dag samen om met elkaar kennis te maken. Er werd een programma voorzien. Hier een overzicht.Stormchasediscussie ´tornado´s in Nederland?
De discussie werd gehouden door enkele stormchasers uit de Benelux en door meteoroloog Ben Lankamp van Weerplaza. Er werd o.a. gesproken over de windhozen van 3 november 2013 in Nederland en over de radarbeelden daarvan.

Masterclass bliksemfotografie
Peter Vancoillie bracht een spoedcursus via een powerpoint over bliksemfotografie. Hijzelf fotografeert al enige jaren bliksems en gaf ons de tips hoe je de perfecte bliksemfoto kan maken. 

Belgorage
Samina Verhoeven vertelde ons wat meer over haar avontuur in Amerika. Samen met de rest van haar team gingen ze vorig jaar voor 3 weken naar Amerika om op tornado's te jagen. Ze kwamen terug met fraai beeldmateriaal.


Skip Talbot
Als laatste was er nog een (opgenomen) skypegesprek met stormchaser Skip Talbot uit Amerika. Ook hij deed zijn verhaal aan ons over enkele stormchases die hij heeft gedaan.

Kortom: U leert heel wat stormchasers van op sociale media in het echt kennen en u leert er nog iets bij. Mogelijk komt er volgend jaar een 2e Nederlandse Stormchase Conferentie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten