maandag 4 augustus 2014

Restanten orkaan Bertha op weg naar West-Europa?

De zomer van 2014 is al 2/3 verstreken. Van echt stabiel zomerweer hebben we nog niet kunnen genieten. En het ziet er naar uit dat we voor een groot deel van Augustus niet op stabiel zomerweer moeten rekenen.

© NOAA
Ondertussen ontstaat er aan de andere kant van de Atlantische Oceaan een orkaan met de naam Bertha. Voorlopig het is nog een tropische storm met rukwinden rond 100 km/u. Maar de verwachtingen zijn dat Bertha morgenochtend zal uitgroeien tot een orkaan.

De volgende dagen zal orkaan Bertha ten oosten van de VS de Atlantische Oceaan induiken en uitsterven naar een storm en later naar een gewone depressie. De meeste modellen geven aan dat Bertha tegen het einde van deze week West-Europa zal bereiken.Wat brengt Bertha bij ons?
Aangezien orkaan Bertha uitsterft naar een gewone depressie moeten we niet vrezen voor een storm. De depressie zou eind deze week/begin volgende week aankomen in West-Europa. De depressie die zich ten noorden van Britse Eiland zou bevinden kan bij ons voor een strakke W tot ZW wind zorgen. Modellen geven tot nu rukwinden tussen de 40 en 75 km/u. De depressie kan ook voor veel regen zorgen. Als de depressie zich meer naar het zuiden zou richten dan is het niet onmogelijk dat dit bij ons voor zeer warme dagen kan zorgen.Dit is de voorlopige voorspelling van wat er mogelijk zou kunnen gebeuren.
De laatste updates omtrent orkaan Bertha zijn te volgen via Facebook & Twitter!

Meer weer op http://meteozuidwest.weebly.com/


2 opmerkingen:

  1. En daarna trekt de straalstroom een enorme lading warme lucht mee die van de rest van augustus wel eens de warmste augustus ooit zou kunnen maken...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We vrezen dat het juist andersom zal zijn. We zullen waarschijnlijk (lang) te maken hebben met een westcirculatie waardoor de maxima iets onder de normale waarden (22°C) zullen liggen.

      Verwijderen